Kostymer är en stor del av upplevelsen på teatern. Utspelar sig scenen långt tillbaka i tiden vill man ha tidsenliga kläder som får besökarna att känna hur de förflyttar sig tillbaka i tiden på ett magiskt sätt. Hur gör man då för att skapa den känslan för både besökarna och skådespelare? Till och börja med behöver man ha helt klart för sig vad föreställningen handlar om och när den utspelar sig. När det är klart är det bara att börja hämta inspiration från olika håll. En bra början är att söka på internet, här går det och hitta bilder på hur andra har gjort och tänkt.

Nästa steg är att börja samla in rekvisita i form av tyg och annat material som kan tänkas behövas. Det kan vara väldigt lockande att handla allt nytt, då får man precis vad man önskar direkt, men det kan också bli en väldigt dyr affär. Istället kan man vända sig till second  hand affärer.

Bor man i en liten by och har en lokal second hand affär går det ofta att kontakta dom direkt och beskriva vad teatern är ute efter och tillsammans kan man då hålla uppsikt efter det som efterfrågas. Både bra för plånboken men också miljön. Ska kläderna ändå sys om går det att köpa begagnade kläder och istället använda tyg och knappar från dem. Kanske det blir väldigt exotiskt och spännande kostymer anpassade till föreställningen att visa upp.