Teater runt om i världen

Teater är någonting som uppskattas och har en stor kulturell plats i världens alla hörn. När man tänker på teater idag kanske man mest förknippar det med Broadway och de stora teaterhusen i London och New York. Men faktum är att du kan hitta föreställningar och teateruppsättningar runt om i hela landet och garanterat i de länder du besöker. 

Så hur ser teaterscenen ut runt om i världen och vilka teateruppsättningar är idag fortfarande ett populärt val?

Stora teaterhus i världen

Vad gäller musikal är det några teaterhus som är särskilt populära och uppmärksammade. Det är bland annat Broadway Theatre, som är ofta förekommande på New York-posters. För närvarande visar denna teater West side Story, som även räknas som en av världens största uppsättningar. I New York hittar du även Gershwin Theatre, som är känd för sin uppsättning av musikalen Wicked.

London är även ett populärt resmål för personer från världens alla hörn. I West End hittar du stora teaterhus som bland annat Her Majesty’s Theatre, som är känd för sin uppsättning av Phantom of the Opera. En annan stor teater är Apollo Theatre. En mycket vacker byggnad som för närvarande visar showen Jamie. Sist men inte minst hittar du i London även den globalt allra kändaste teatern Royal Albert Hall. Detta större teaterhus visar allting från klassiska konserter, operor och teateruppsättningar.

Men även Sverige har ett för världen mycket känt teaterhus. Dramaten i Stockholm har länge varit ett mycket berest val och har visat teateruppsättningar som bland verk från Ingmar Bergman.