Teater under sommaren

Under sommaren är de flesta ledig iallafall under några veckor och har då möjlighet att göra sådana saker som man annars inte hinner med eller tar sig råd och unna sig. En sådan sak kan vara att gå på teater. Men, om det är varmt, soligt och riktigt bra väder kanske man inte är jättesugen att sätta sig i en mörk teater hur mycket föreställningen än lockar Finns det möjlighet att flytta ut teatern och använda sig av någon utomhusscen?

Det behövs inte att man äger en egen scen utan många orter har någon form av scen, folkpark eller liknande där det oftast finns möjligheten att hyra in sig. Då kan besökare ta med egen stol eller filt, picknick och njuta av det underbara vädret samtidigt som de ser föreställningen. Skulle vädret vara riktigt dåligt går det alltid att göra en reservation för att man då spelar upp det i de vanliga lokalerna på teatern.

Dock krävs det lite extra arbete från de som är involverade i teatern. Det kan vara mycket material som ska flyttas från ett ställe till ett annat. Finns därför tankar på att flytta ut själva föreställningen är det smart om man i förväg försöker minimera all typ av rekvisita. Redan då man planerar själva föreställningen går det att göra aktiva val för en historia som kräver så lite som möjligt. De mer krävande kan man helt enkelt vänta med till vintern och då fullt ut utnyttja teatern istället. Våga prova ha en föreställning utomhus och upplev skillnaden.